Zupa ze świeżych podgrzybków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Bulion zagotowujemy. Oczyszczone i umyte grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Cebulkę kroimy w drobną kostkę.
2.2. Na patelni roztapiamy masło. Wrzucamy cebulkę i smażymy na złoty kolor. Dorzucamy grzyby, obficie doprawiamy je pieprzem i smażymy około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Całą zawartość patelni przerzucamy do bulionu. Dodajemy cukier i gałkę. Gotujemy 15 minut.
3.3. Doprawiamy jeszcze zupę solą i pieprzem według uznania. Następnie śmietanę mieszamy z dwiema łyżkami wazowymi zupy, aby ją zahartować. Wlewamy do gotującej się zupy, gotujemy jeszcze 3 minuty. Podajemy z makaronem. Smacznego!
Porady
Zupa świetnie smakuje także z mrożonymi podgrzybkami.
Komentarze