ZUPA Z PIECZONEJ DYNI I PAPRYKI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pełna aromatycznych pieczonych warzyw, pyszna

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg dyni ( bez pestek)
    2 papryki czerwone
    3 ząbki czosnku
    1 cebula
    śmietanka 30%
    sól, pieprz
    papryka chili mielona
    imbir starty
    1 litr bulionu warzywnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z pieczonej dyni i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Dynię kroimy na kawałki, wydrążamy pestki, paprykę kroimy na 4 kawałki, cebulę obieramy, czosnek pozostawiamy w łupince *Dynię wkładamy na blachę, wstawiamy do piekarnika, po ok 20 minutach dodajemy pozostałe warzywa, pieczemy jeszcze ok 20 minut. Studzimy. Kiedy ostygnie zdejmujemy skórkę z papryki, wyjmujemy czosnek z łupinek, dynię obieramy ze skóry. Wszystko wrzucamy do blendera, miksujemy na gładko.
    * Do garnka wlewamy bulion, wrzucamy zblendowane warzywa, dodajemy przyprawy- ilość wedle gustu i smaku. Gotujemy ok 10 minut, rozlewamy do miseczek, podajemy z kleksem śmietany lub z mleczkiem kokosowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Dynia Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować