Każdy z nas lubi czasem zwolnić, usiąść i wygrzewać się w cieple popołudniowego słońca. Taka chwila jest tym bardziej kusząca, gdy dodamy do niej kawałek czegoś słodkiego. Moim pomysłem na "to coś" jest wspaniały torcik bezowy ze świeżymi owocami, posypany gorzką czekoladą. Połączenie słodkiej bezy, kolorowych, sezonowych owoców i muślinowych wiórków czekolady. To musi byś trio doskonałe!
Użytkownik Laguna@123
w dniu 22.08.2017 15:29 opublikował przepis:
Gdy lato powoli zbliża się ku końcowi, a w powietrzu coraz bardziej czuć nadchodzącą jesień, wiele uprawnych pól rozkwita, kusząc nas swymi kolorami. Bogactwo warzyw jest w tym okresie ogromne, co stanowi raj dla wszystkich smakoszy. Pięknie prezentują się kuliste dynie, przyciągające wzrok swą pomarańczową skórką, oraz papryki tworzące całą paletę barw. Połączenie tych składników musi być eksplozją nie tylko barw, ale co chyba ważniejsze smaków, których wynikiem jest zupa krem z pieczonej dyni i papryki.