Zupa z kiszonej kapusty z cebulą

3 (5 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kapuśniak kto nie lubi ? chyba nie ma takich osób a już ugotowany na skórach wieprzowych to smak z czasów dzieciństwa no i na każdą kieszeń

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 większe skóry wieprzowe,
    1 duży liść laurowy,
    4 ziarenka ziela angielskiego,
    1 garść warzyw paski,
    1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
    6 - 8 ziemniaków,
    6 łyżek z górką kapusty kiszonej z cebulą,
    2 łyżki z górką pieprzu ziołowego,
    1 łyżka majeranku
Wystaw ocenę:

3 (5 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kiszonej kapusty z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Wlać do garnka 2 litry wody dodać skóry, ziela angielskie, liść laurowy oraz przyprawę uniwersalną gotować do pół miękkości skór, po tym czasie dodać ziemniaki i gotować do ich miękkości. Po tym czasie dodać kapustę kiszoną z cebulą i gotować na wolnym ogniu do jej miękkości
  • zupa 2. Jak kapusta jest miękka wsypać pieprz oraz majeranek, zamieszać i zagotować przez 5 - 10 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować