Kapuśniak z kiszonej kapusty

  • wyświetlono: 1371 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Rozgrzewający, sycący.... Na samą myśl leci ślinka :)

smak i uczucie
  • 8 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:
3 wędzone żeberka
500 g kiszonej kapusty
2 łyżki smalcu
6 średnich ziemniaków
2 średnie marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
2,5 l wody
1 łyżka mąki
2 liście laurowe
2 płaskie łyżki majeranku
3 ziela angielskie
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Kapuśniak z kiszonej kapusty

  • 1. Żeberka zalać wodą i gotować około 15 minut.
    Marchewkę, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do zupy.
    do tego włożyć liście laurowe, ziele angielskie,i ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę.
    Gotować około 15 minut, a następnie dodać kapustę kiszoną. Jeżeli jest ona zbyt kwaśna, można lekko przepłukać zimną wodą, doprawić zupę solą, pieprzem i majerankiem. Włożyć smalec i gotować. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i wlać do zupy. Zagotować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapustawarzywazupaKapuśniakKwaśnicakiszona

Komentarze

Podobne przepisy

Kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach

Dodane przez: mariwanna

Kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach

Gęsta i pożywna zupa. W sam raz...

kapuśniak

Dodane przez: Aga72

Kapuśniak z kapusty kiszonej zasmażanej

Dziś wymyśliłam kapuśniak inny...

Kapuśniak z kiszonej kapusty z wkładką mięsną

Dodane przez: Agnieszka Rec

Kapuśniak z kiszonej kapusty z wkładką mięsną

zupa ta to jak danie jednogarnkowe-treściwe...

Kapuśniak z kiszonej kapusty z boczkiem

Dodane przez: Joanna Kryla

Kapuśniak z kiszonej kapusty z boczkiem

Kapuśniak kojarzy mi się z ciepłem...

Kapuśniak

Dodane przez: iziona

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Dla mnie nie ma nic lepszego na...

Kapuśniak z czerwonej kapusty kiszonej

Dodane przez: Gregorhspeed

Kapuśniak z czerwonej kapusty kiszonej

Jakiś czas temu zostaliśmy zaopatrzeni...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE