REKLAMA

Kapuśniak z kiszonej kapusty

wyświetlono: 1741 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

Rozgrzewający, sycący.... Na samą myśl leci ślinka :)

opublikowany: 10.03.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 8 osób
  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    3 wędzone żeberka
    500 g kiszonej kapusty
    2 łyżki smalcu
    6 średnich ziemniaków
    2 średnie marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    2,5 l wody
    1 łyżka mąki
    2 liście laurowe
    2 płaskie łyżki majeranku
    3 ziela angielskie
    sól
    pieprz
Ocena:

(średnia 4.5 z 165 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka zalać wodą i gotować około 15 minut.
    Marchewkę, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do zupy.
    do tego włożyć liście laurowe, ziele angielskie,i ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę.
    Gotować około 15 minut, a następnie dodać kapustę kiszoną. Jeżeli jest ona zbyt kwaśna, można lekko przepłukać zimną wodą, doprawić zupę solą, pieprzem i majerankiem. Włożyć smalec i gotować. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i wlać do zupy. Zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: mariwanna IMGP5924-4c

Kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach

Gęsta i pożywna zupa. W sam raz na zimowy obiad

kategoria: Zupy kapuśniak kwaśnica kapusta kiszona opublikowany: 03.02.2017 | wyświetlono: 10108 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Słodko Słodka Zdjęcie do publikacji.

Kapuśniak z Kiszonej Kapusty

Czasem lubimy się trochę pokwasić,a zwłaszcza w taką jesienną pogodę.

kategoria: Zupy kapuśniak opublikowany: 27.09.2018 | wyświetlono: 796 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE