Kapuśniak z kiszonej kapusty

  • wyświetlono: 632 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Rozgrzewający, sycący.... Na samą myśl leci ślinka :)

smak i uczucie
  • 8 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:
3 wędzone żeberka
500 g kiszonej kapusty
2 łyżki smalcu
6 średnich ziemniaków
2 średnie marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
2,5 l wody
1 łyżka mąki
2 liście laurowe
2 płaskie łyżki majeranku
3 ziela angielskie
sól
pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Kapuśniak z kiszonej kapusty

  • 1. Żeberka zalać wodą i gotować około 15 minut.
    Marchewkę, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do zupy.
    do tego włożyć liście laurowe, ziele angielskie,i ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę.
    Gotować około 15 minut, a następnie dodać kapustę kiszoną. Jeżeli jest ona zbyt kwaśna, można lekko przepłukać zimną wodą, doprawić zupę solą, pieprzem i majerankiem. Włożyć smalec i gotować. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i wlać do zupy. Zagotować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapustawarzywazupaKapuśniakKwaśnicakiszona
 

Komentarze

Podobne przepisy

Kapuśniak z czerwonej kapusty kiszonej

Dodane przez: Gregorhspeed

Kapuśniak z czerwonej kapusty kiszonej

Jakiś czas temu zostaliśmy zaopatrzeni...

Kapuśniak z młodej kapusty

Dodane przez: bogusia82

Kapuśniak z młodej kapusty

Taką zupę często przyrządzam wiosenną...

Kapuśniak z kapusty pekińskiej

Dodane przez: Beata07

Kapuśniak z kapusty pekińskiej

Jak zupa, to zupa, ale taka by...

Kapuśniak z młodej kapusty

Dodane przez: kasik1p3

Kapuśniak z młodej kapusty

Szybka zupa z młodej kapusty.

Kapuśniak z młodej kapusty

Dodane przez: mysza75

Kapuśniak z młodej kapusty

Bardzo lubię kapuśniaczek z młodej...

Kapuśniak z młodej kapusty

Dodane przez: bienpyt

Kapuśniak z młodej kapusty

Sycąca zupa z dodatkiem młodej...