Pomidorowe łazanki z kiszonej kapusty

4.71 (7 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Idealne danie wprost na jesienny aromatyczny obiad. Przecier pomidorowy dodaje nietypowy smak dla klasycznego dania z kapusty kiszonej.

  • 1 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    -500 g kiszonej kapusty
    -2 średnie cebule
    -koncentrat pomidorowy
    -500 g makaronu łazankowego
    -3 łyżki oleju
    -przyprawy do smaku: cukier, pieprz
Wystaw ocenę:

4.71 (7 ocen)

Zobacz również:

Łazanki

Pomidorowe łazanki z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
    Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Cebulę kroję w mniejszą kostkę i smażę na oleju do zeszklenia. Około 8 min. Kapustę gotuję w osobnym garnku do miękkości, odcedzam, nigdy jej nie przepłukuje pod bieżącą wodą, uwielbiam jej naturalny kwaśny smak 🤗 Czekam aż chwilę ostygnie. Siekam nożem i dorzucam do cebulki. Smażę, często mieszając około 5 min. Dorzucam ugotowany makaron, przecier pomidorowy, dużo świeżo mielonego pieprzu i łyżeczkę cukru. Mieszam i zasmażam kolejne 5 min.

Porady

Jeżeli kapusta kiszona jest dla Ciebie za kwaśna, przed ugotowaniem przepłucz ją delikatnie pod bieżącą wodą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Święta Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować