Zupa Kapuśniak z kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Tradycyjny Kapuśniak z kiszonej kapusty z dodatkiem marchewki i ziemniaków to zdrowy i prosty pomysł na obiad.

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 litry wywaru mięsnego lub warzywnego
    400 g kiszonej kapusty
    4 - 5 ziemniaki
    1 marchewka do starcia
    Przyprawy:
    kilka ziaren pieprzu,
    ziela angielskiego,
    dwa liście laurowe oraz sól
    Zasmażka:
    1 łyżka mąki i 1 łyżka masła.
    natka pietruszki do posypania.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak Kapusta kiszona

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przygotowujemy wywar mięsny lub warzywny według upodobania.

    2. Kapustę kroimy na mniejsze kawałki i podgotowujemy w osobnym garnku do miękkości.

    3. Ziemniaki kroimy w kosteczkę i dodajmy do bulionu, gotujemy na wolnym ogniu.

    4. Do bulionu dodajemy podgotowaną kapustę oraz przyprawy: ziele angielskie, liście laurowe, pieprz w ziarenkach, sól. Możemy dodać odrobinę startej marchewki.

    5. Przygotowujemy zasmażkę do zupy z mąki i masła i stopniowo dodajemy do zupy.

    6. Gotujemy wszystko razem około 5 -10 minut.

    7. Zupę przelewamy na talerz i posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować