Zupa z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wieczorem 1,5 szklanki ciecierzycy zalać 3 szklankami wody zimnej i zostawić do czasu napęcznienia. Na drugi dzień do garnka wlać 1,5 - 2 szklanek wody dodać kości na zupę oraz przelać całą ciecierzycę wraz z wodą w której była moczona, a w trakcie gotowania dodać przyprawę uniwersalną oraz warzywa, gotować na wolnym ogniu do miękkości ciecierzycy
2.Jak już ciecierzyca jest miękka wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę a gdy one są miękkie dodać kiełbaski pokrojone i podsmażone na rumiany kolor oraz majeranek
3.Po ugotowaniu całości dodać zapaloną rozmieszaną mąkę i pogotować 5 minut w trakcie dodać cukier, zamieszać szybkim ruchem łyżki na koniec zdjąć z ognia i dodać świeże zioła
Komentarze