Zupa rybna z łososia, groszku cukrowego i fasolki szparagowej.

3 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa jest doskonała w smaku. Groszek cukrowy i opalana cebulka nadają zupie naturalnej słodyczy słodyczy, a koncetrat odrobinę kwasowości. Dzięki czemu zupa pa zbilansowany smak i jest doskonała dla każdego, kto chce szybko przygotować smaczy postny posiłek w krótkim czasie.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g Wędzonych brzuszków z łososia
    50 g Groszku cukrowego
    100 g Fasolki szparagowej
    1 średniej wielkości marchewka
    1 średniej wielkości cebula
    200 g Kaszy pęczak
    1 Słoiczek koncentratu pomidorowego
    1/2 łyżeczki oregano
    3 ziarka ziela angielskiego
    3 Liście laurowe
    1 Kostka rosołowa
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupa rybna

Zupa rybna z łososia, groszku cukrowego i fasolki szparagowej. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka z gotującą się wodą dodać opaloną nad ogniem cebulkę (pokrojoną w kostkę), rozkruszone ziele angielskie, połamane liście laurowe, kostkę rosołową i oregano. Dodajemy również kaszę pęczak. Wędzone brzuszki z łososia kroimy i usuwany z nich ewentualne ości. Następnie dodajemy je do wywaru wraz zkoncentatem pomidorowym. Groszek cukrowy i fasolkę szparagową myjemy i kroimy. Do smaku dodajemy sól i pieprz. Wszystko gotujemy do czasu ugotowania się pęczaku.

Porady

Zamiast kaszy pęczak można również dodać z powodzeniem ziemniaki lub inny rodzaj kaszy lub ryżu wedle uznania. Zamiast Wędzonych brzuszków łososia można z powodzeniem dodać innej wędzonej ryby wedle uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować