Zupa z fasolki szparagowej

4.5 (145 ocen)

Taka zupa jarzynowa z dodatkiem fasolki szparagowej jest smaczna i lekka. Bardzo lubię tą zupę szczególnie latem kiedy mamy młode warzywa.

Składniki:

  • 0,5 kilograma fasolki szparagowej

    3 litry bulionu

    2 marchewki

    1 pietruszka

    kawałek selera

    kawałek pora

    5 ziemniaków

    pół pęczka posiekanej natki pietruszki

    2 łyżki mąki pszennej

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa Zupa fasolowa

Zupa z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-11jjb6c 1. Fasolkę szparagową oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę, pietruszkę, selera obieramy i kroimy na małe kawałki, ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Pora kroimy w krążki. Do gotującego się bulionu wrzucamy wszystkie warzywa oprócz ziemniaków, gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania dodajemy ziemniaki.
  • image-00txujj 2. Zupę zagęszczamy mąką rozrobiona w niewielkiej ilości wody. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Dodajemy posiekana natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować