Zupa azjatycka a'la Ramen

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 2 osób
  • Średni

ramen

  • 1 godz.
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • na 2 porcje

    300 g mięsa wieprzowego (szynka-łopatka)

    sos sojowy

    sól


    pieprz
    grzyby mun albo (polskie grzyby mun- uszak bzowy) kilka szt

    100 g makaronu ryżowego

    marchewka

    cebula

    kolendra

    pieprz kubeba

    suszona cytryna

    chili

    liście sałaty

    szczypiorek

    zioła zielone

    2 jajka na twardo
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ramen

Zupa azjatycka a'la ramen - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w paski i na godzinę marynujemy w sosie sojowym z odrobiną soli i pieprzu. Podsmażamy mięso, dolewamy wodę , wrzucamy marchewkę w całości i przyprawy i namoczone uprzednio grzyby mun albo podsmażony uszak bzowy, gotujemy do miękkości.

    Makaron gotujemy osobno, jajka, siekamy dodatki do ramenu.

    Na koniec dodajemy krótko podsmażoną cebulę pokrojoną w pióro.

    Na głęboką miseczkę nakładamy wyłowione mięso i grzyby, resztę dodatków i makaron układamy kopczykami obok siebie , na koniec zalewamy wywarem i gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować