zupa fasolowa - z fasolki szparagowej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

dobra zupa

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 marchewki,
    3 ziemniaki
    dwie garści fasoli – zielonej i żółtej
    korzeń pietruszki
    pół selera
    sól i pieprz
    śmietana – 3 łyżki'
    1kostka drobiowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa fasolowa - z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, pietruszkę, marchew, seler obrać, umyć i pokroić w kostkę. Z fasolki natomiast odciąć końcówki i pokroić ją na kawałki
    W garnku wstawić wodę. Tyle by warzywa zajęły mniejsze pół jej objętości, ale jeszcze ich nie dodawać. Do wody dodać sól, zagotować oraz kostke drobiowa
    Następnie wrzucić wszystkie warzywa, liść laurowy, trochę pieprzu.Gotować około pół godziny, by wszystko było miękkie. Spróbować, uzupełnić brak soli czy pieprzu.
    zaciagnać smietana
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować