Słonecznikowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt .
Białka ubijamy ze Szczypta soli na sztywno, po mału dodajemy cukier . Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao . Pieczemy 25minut w temperaturze 180 stopni.
Studzimy zimny przecinamy na 2 równe połówki .
2.Słonecznik.
Na patelnię przekładamy cukier oraz masło, podgrzewamy aż cukier zacznie się rozpuszczać. Wsypujemy cały Słonecznik na małym ogniu prażymy na złoty kolor cały czas mieszamy . Przekładamy na talerz studzimy trochę odkładamy do posypania góry ciasta .
3.Masa .
Masło miękkie ucieramy i stopniowo dodajemy masę kajmakową, oraz mascarpone. Kiedy Masa jest już utartą wsypujemy słonecznik i mieszamy .
4.Przekrojony biszkopt smarujemy dżemem oraz wykładamy masę przykrywamy następnym blatem ciasta smarujemy resztą masy i posypujemy zostawionym wcześniej słonecznikiem.
Ciasto chłodzimy
Komentarze