Zupa z fasolki szparagowej

4.5 (185 ocen)

Zupa z dodatkiem fasolki szparagowe to jedna z naszych ulubionych.Jest bardzo smaczna, pożywna i wyjątkowo szybko się ją robi. Rach ciach warzywa do garnka i się gotuje.

Składniki:


  • 1,5litra bulionu drobiowego
    1 marchewka większa
    1 pietruszka średnia
    2 ziemniaki
    300 g żółtej fasolki szparagowej
    1 ząbek czosnku
    seler kawałek
    por kawałek
    1 listek laurowy
    2-3 kulki ziela angielskiego
    sól, pieprz do smaku
    śmietana kremówka do zabielenia
    koperek i pietruszka zielona
    1 łyżką mąki do zagęszczenia
    1/3 szkl zimnej wody
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyścić i umyć. Marchew, ziemniaki i połowę pietruszki pokroić w kostkę. Fasolkę pokroić na 2-3 cm kawałki. Do bulionu dodać listek laurowy, ziele angielskie, wszystkie warzywa zarówno te pokrojone i w kawałku. Gotować aż będą al dente wtedy dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości. Mąkę rozmieszać w zimnej wodzie, wlewać do gotującej się zupy mieszając i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, zabielić śmietaną, doprawić do smaku. Na talerzu posypać pokrojonym koperkiem i zieloną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować