Mam dziś dla was mój wymyślony przepis na zupę chrzanową z grzybami leśnymi myślę że fajnie sprawdzi się również na święta ale to już sami musicie zdecydować
Zupa chrzanowa z grzybami leśnymi " opieńki " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlać dwa litry wody, dodać porcje, suszoną włoszczyznę oraz wsypać przyprawę uniwersalną gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa, w trakcie dodać korzenie selera oraz pietruszki a także liście selera
2.Gdy mięso na porcjach jest już miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości. W trakcie gotowania się wywaru przygotować chrzan ze śmietaną a także grzyby opłukać w kilku ciepłych wodach aby pozbyć się soli i pokroić je w drobna kostkę
3.Jak ziemniaki są już miękkie dodać przygotowane grzyby i pogotować 10 - 15 minut po wyznaczonym czasie wlać przygotowany chrzan ze śmietaną i pogotować na wolnym ogniu przez 2 minuty
4.Na koniec gotowania zdjąć z ognia i dodać natkę pietruszki i zamieszać
Komentarze