Zupa chrzanowa

  • wyświetlono: 499 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 1

Bardzo smaczna zupa krem - ziemniaczana z dodatkiem chrzanu. Delikatna, niezbyt gęsta o pięknym złotym kolorze. Podana z gotowanym jajkiem doskonale zastąpi barszcz biały czy żurek na świątecznym stole.

IMG_20201009_170757
  • 3 porcje
  • 25min
  • Łatwy

Składniki

1 litr wody

450 g obranych ziemniaków

1 łyżka chrzanu

sól

50 ml śmietanki kremówki 30%

4 jajka

szczypiorek

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa chrzanowa

  • 1. Do garnka wlać wodę, dodać pokrojone ziemniaki, doprawić solą, gotować do miękkości ok. 20 minut. Dodać chrzan (ze słoika), zmiksować blenderem na gładki krem. Wlać śmietankę kremówkę, wymieszać..
  • 2. Jajka ugotować na twardo, podawać do zupy.

    Wierzch posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkachrzanzupaWielkanoc

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa chrzanowa

Dodane przez: czarrna

Zupa chrzanowa

Na świąteczny stół

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Świąteczna zupa chrzanowa

Świeży, tarty chrzan nadaje tej...

Zupa chrzanowa według przepisu Roberta Muzyczki.

Dodane przez: PolskaGotuje

Zupa chrzanowa

Jaja z majonezem i mazurek – tych...

zupa chrzanowa

Dodane przez: Kuchnia Ilony

Zupa chrzanowa

Idealna alternatywa wielkanocnego...

Zupa chrzanowa na wędzonce

Dodane przez: jolantagłówka

Zupa chrzanowa na wędzonce

Wspaniała, pożywna, świąteczna...

Zupa chrzanowa

Dodane przez: Kameleon

Zupa chrzanowa

Pierwszy raz podano mi ją w Zakopanem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE