Zupa chrzanowa

4.97 (167 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna zupa krem - ziemniaczana z dodatkiem chrzanu. Delikatna, niezbyt gęsta o pięknym złotym kolorze. Podana z gotowanym jajkiem doskonale zastąpi barszcz biały czy żurek na świątecznym stole.

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr wody

    450 g obranych ziemniaków

    1 łyżka chrzanu

    sól

    50 ml śmietanki kremówki 30%

    4 jajka

    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.97 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy Jajko

Zupa chrzanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wodę, dodać pokrojone ziemniaki, doprawić solą, gotować do miękkości ok. 20 minut. Dodać chrzan (ze słoika), zmiksować blenderem na gładki krem. Wlać śmietankę kremówkę, wymieszać..
  • 2. Jajka ugotować na twardo, podawać do zupy.

    Wierzch posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować