Zupa buraczkowa z buraczkami zasmażanymi

3.67 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zupa buraczkowa z buraczkami Może zainteresuje was przepis na moją wspaniała zupę buraczkową z zasmażanymi buraczkami i cebulką z ziemniakami i makaronem chińskim ? jeśli chcecie przepis zapraszam na mój blog

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kości schabowe wieprzowe,
    4 ziarenka ziela angielskiego,
    1 liść laurowy,
    1 płaska łyżka przyprawy uniwersalnej,
    1 łyżka suszonych warzyw,
    1 słoik buraczków tartych 250 g,
    1 średnia cebula,
    3 duże ziemniaki,
    2 łyżki oleju,
    2 krążki makaronu chiński CHOW MEIN,
    3 łyżki z górką śmietany 18 %,
    1 łyżka natki pietruszki lub mały pęczek,
    1 szczypta pieprzu mielonego czarnego,
    1 łyżka świeżych ziół lubczyk
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa buraczkowa z buraczkami zasmażanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać dwa litry wody dodać kości schabowe lub dowolne mięso, suszone warzywa oraz przyprawę uniwersalną, ziela oraz liść gotować do miękkości mięsa, po tym czasie dodać ziemniaki oraz makaron i także gotować do miękkości. Jeśli ktoś nie lubi gęstych zup wtedy dodać jeden krążek makaronu
  • zupa 2. Jak ziemniaki i makaron są miękkie wtedy dodać buraczki podsmażone razem z cebulką zagotować przez 5 minut na wolnym ogniu
  • zupa 3. Po wyznaczonym czasie gotowania się całości z buraczkami dodać rozprowadzoną z gorącym wywarem śmietanę, zamieszać lekko zagotować, zdjąć z ognia i dodać pieprz mielony oraz świeże zioła lubczyka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować