Zawijane roladki z rydzami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Uwielbiam urozmaicać mięso na różne sposoby tym razem padło na kotlety schabowe i rydze bo to akurat miałam pod ręką, smażone rydze na maśle wtulone w soczyste mięso, idealne danie na rodzinny jesienny obiad w duecie z grzybami!

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
    garść świeżych rydzy
    łyżka masła
    pieprz i sól
    1/2 szklanki bułki tartej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Zawijane roladki z rydzami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbijamy oprószamy solą oraz pieprzem
  • zwijanie roladek 2. Rydze kroimy na drobno i podsmażamy na maśle, doprawiamy solą, na mięsie rozkładamy farsz grzybowy i zwijamy ciasno roladki
  • 3. Roladki panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Mięso Rydze Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować