Roladki schabowe w sosie pieczarkowym

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam eksperymentować w kuchni a z tego wychodzą smaczne i syte dania, tym razem padło na pieczarki i schab bo to było pod ręką. Danie wszystkim bardzo smakowało podałam je w towarzystwie klusek śląskich i modrej kapusty. Było pysznie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    6 pieczarek
    kostka mięsna
    pieprz i sól
    2 łyżeczki mąki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Roladki schabowe w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć i pokroić cienko nożykiem część odłożyć do sosu. Schab rozbić i oprószyć solą oraz pieprzem. Nałożyć na mięso pieczarki i zwinąć ciasno w roladki. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju.
  • roladki 2. Roladki przełożyć na patelnie i obsmażyć lekko, podlać ok szklanką wody dodać kostkę mięsną oraz pozostałe pieczarki i dusić do miękkości.
  • 3. Mąkę wymieszać z zimną wodą i zaciągnąć sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować