Wiosenne tagiatelle ze szparagami i pomidorkami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Makaron idealny na wiosnę

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ok. 250 gram makaronu Tagiatelle
    - Pół pęczka zielonych szparagów
    - Garść pomidorków koktajlowych lub 1 duży
    - 1 duży ząbek czosnku
    - Przyprawy: Oregano, sól, pieprz, chilli
    *Parmezan lub inny twardy ser
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Wiosenne tagiatelle ze szparagami i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Umyte pomidorki przekrój na pół, szparagi obierz, utnij końce i pokrój na kawałki długości 3-4 cm.
    2. Makaron ugotuj al dente.
    3. W osobnym garnku ugotuj szparagi (ok. 6 min łodygi, następnie dorzucamy na 2 min główki)
    4. Na patelni rozgrzej tłuszcz przesmaż czosnek, dodaj pomidory oraz oregano.
    5. Dodaj szparagi a po chwili makaron.
    6. Wymieszaj, dopraw resztą przypraw.
    7. Podawaj posypane startym parmezanem.

Porady

Zamiast parmezanu użyj płatków drożdżowych, wtedy danie będzie wegańskie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pomidor Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować