Sałatka ze szparagami, szpinakiem i pomidorkami

4.49 (185 ocen)

Zdrowa, lekka, pełna witamin sałatka, która doda nam energii na cały dzień :)

Składniki:

  • 8-10 łodyg zielonych szparagów
    150g świeżego szpinaku
    8-10 pomidorków koktajlowych
    4 ugotowane na twardo jajka
    100g sera typu feta
    80g czarnych oliwek

    sos: 2 łyżki musztardy
    4 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki miodu płynnego
    2 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze szparagami, szpinakiem i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak umyć, oczyścić, rozłożyć na talerzach. Szparagi umyć, odciąć twarde, zgrubiałe końce. Ugotować do miękkości ze szczyptą soli i cukru ok 10 minut (długość gotowania zależy od grubości szparag). Osączyć, rozłożyć na szpinaku razem z pokrojonym na ćwiartki jajkiem. Posypać przekrojonymi na pół pomidorkami, pokrojoną w kostkę fetą i osączonymi oliwkami.
  • 2. Składniki na sos połączyć i polać sałatkę. Spożywać zaraz po przygotowaniu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Oliwki Szparagi Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować