Jajecznica ze szparagami i pomidorkami

4.49 (168 ocen)

Sezon na szparagi uważam za otwarty. Jedzmy szparagi bo są doskonałym źródłem kwasu foliowego, witaminy A, witaminy z grupy B, witaminy C oraz wapnia i błonnika :-)

Składniki:

  • 4 zielone szparagi
    3 jajka kurze
    kilka pomidorków koktajlowych
    pół łyżeczki soli + pół łyżeczki cukru
    1 łyżka oleju rzepakowego
    troszkę posiekanego szczypioru do posypania
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Przystawki

Jajecznica ze szparagami i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze szparagów odciąć końce i obrać je za pomocą obieraczki.
    Pokroić je na jedno centymetrowe kawałki i ugotować do miękkości w wodzie z solą i cukrem (pół łyżeczki soli + pół łyżeczki cukru)
    Odcedzić na durszlaku,przelać zimna wodą.
    Pomidorki pokroić na pół lub na cztery każdy.
    Na patelni rozgrzać olej ,wrzucić szparagi i pomidory.Przesmażyć je chwilę.
    Następnie wlać rozmącone jajka,delikatnie oprószyć solą i smażyć jajecznicę do ulubionej konsystencji.Gotową posypać szczypiorkiem i można podawać z ulubionym pieczywem . . .

    Smacznego ;-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować