Wigilijna sałatka śledziowa z czarną rzepą

4 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna sałatka, idealna na świąteczny stół

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 solone płaty śledziowe
    3 jajka ugotowane na twardo
    1 gotowana marchewka
    Pół puszki groszku konserwowego
    1 średniej wielkości czarna rzepa
    Pol pęczka szczypiorku
    Majonez
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatka śledziowa

Wigilijna sałatka śledziowa z czarną rzepą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w wodzie przez 15-20 minut. Czarną rzepę obieramy ze skórki i gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękka, ale nie rozgotowana. Studzimy. Jajka, marchewkę i rzepę oraz śledzie kroimy w kostkę, dodajemy odsączony z zalewy groszek i posiekany szczypiorek. Dodajemy kilka łyżek majonezu, doprawiamy solą i pieprzem

Porady

Szczypiorek możemy zastąpić posiekaną drobno cebulką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować