Wątrobianka chłopska

  • wyświetlono: 186 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczna, ciekawa propozycja dla osób lubiących wiejskie wędliny

20180214_111434
  • 40 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:
1 kg słoniny
1 kg wątroby wieprzowej
Pół kilo gotowanego mięsa z obiadu np. Drobiowego
2 cebule
1 szklanka manny
Sól
Pieprz
Szczypta majeranku
Jelita

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Wątrobianka chłopska

  • 1. Wykonanie:
    Slonine pokroić w grubą kostkę, zalać wodą, zagotować i parzyć około 15 minut. Podobnie postępujemy z wątróbką. Studzimy. Wszystko mielimy ( razem z cebulą i mięsem z obiadu), doprawiamy solą i pieprzem oraz majerankiem . Napełniamy jelita farszem. Zawiazujemy końce, parzymy w temperaturze 90 stopni przez ok pół godziny.

Porady

Jelita naturalne możemy zastąpić plastikowymi osłonami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Wątrobianka chłopska
 

Komentarze