Trójkolorowe beziki

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kolorowe i łatwe w konaniu beziki na pewno ozdobią niejeden słodki stół. Prawdziwa gratka dla małych miłośników słodyczy.

  • 3 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • w zależności od pożądanej ilości należy pomnożyć składniki. Średnio robi się je z 3 białek
    1 białko o wadze około 30g
    50g drobnego cukru na jedno białko
    Barwniki żelowe: niebieski, fioletowy, żółty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bezy

Trójkolorowe beziki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka w temperaturze pokojowej ubić na sztywno.
  • 2. Gdy zaczną powstawać tzw. chmurki zacząć dodawać cukier łyżka po łyżce, po każdym dodaniu ubijać 2 min.
  • 3. Kiedy cały cukier zostanie dodany do białek i będzie rozpuszczony można podzielić bezę na 3 części. Do każdej dodać odpowiedni kolor barwnika i wymieszać.
  • 4. Przełożyć do osobnych woreczków i wsadzić w jeden duży worek z ozdobną tylką gwiazdką.
  • 5. Bezy wyciskać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc koła.
  • 6. Beziki suszyć w 90 stopniach termoobieg około 3 godzin. Po upieczeniu uchylić piekarnik, wystudzić i zamknąć w szczelnym pojemniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Cukier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Beziki kawowe

To może cię zainteresować