Deserki są pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Smakuje tak samo jak słynny batonik.
20 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
Biała masa:
200g białej czekolady
300 ml śmietanki 36%
150 g mascarpone
2 szklanki ziaren psenicy w miodzie
Ciemna masa :
200 g mlecznej czekolady
300 ml śmietanki 36%
100 g mascarpone
Dodatkowo mini biszkopty
Pszenica do dekoracji
Deserki kinder country - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biała masa:
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki zalać gorącą (podgrzaną ) śmietanką. Dokładnie wymieszać. Przestudzoną schłodzić najlepiej całą noc w lodówce.
Do schłodzonej masy dodać mascarpone i ubić na puszysty krem.
Dodać pszenicę i wymieszać szpatułką.
Ciemna masa :
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki zalać gorącą (podgrzaną ) śmietanką. Dokładnie wymieszać. Przestudzoną schłodzić najlepiej całą noc w lodówce.
Do schłodzonej masy dodać mascarpone i ubić na puszysty krem.
Składanie:
Na spód słoiczka wysypać kilka mini biszkoptów, następnie położyć ok 2 łyżek białego kremu, potem ciemnego udekorować pszenicą.
Schować do lodówki na ok 2-3 godziny.
Komentarze