Ewelina Kaszkacha
Polecam domową wersję ciasta bez pieczenia na bazie czekolady i śmietany kremówki z serkiem mascarpone, a wszystko połączone z płatkami Nestle Kangus. Można powiedzieć, że to taki sernik na zimno. Na szczęście bez żelatyny i robi się go naprawdę błyskawicznie.
4.5 (180 ocen)
Porady
1. Biała czekolada rozpuszcza się trudniej niż mleczna lub gorzka.Najlepiej rozpuszczać ją na parze. 2. Pamiętaj również, że do miski z białą czekoladą nie może się dostać ani kropla wody na żadnym etapie. Woda powoduje warzenie się białej czekolady. 3. Śmietankę najlepiej ubijać trzepaczką w kształcie "balonu". Dzięki temu wtłaczasz więcej powietrza, a to właśnie dzięki niemu śmietana staje się puszysta i zwiększa swą objetość.
Komentarze