Ciasto Kinder country- bez pieczenia

4.41 (195 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lubicie batoniki Kinder country ? Polecam domową wersję ciasta bez pieczenia na bazie czekolady i śmietany kremówki z serkiem mascarpone, a wszystko połączone z płatkami Nastle Kangus. Idealne, jeśli lubicie słodkie ciasta i desery. Gwarantuje, że Wasze dzieciaczki będą zachwycone !

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na formę o wymiarach 30 x 25 cm lub tortownica 24-26 cm

    śmietana kremówka 350 ml
    serek mascarpone 250 g
    herbatniki około 200 g
    czekolada biała 200 g
    czekolada mleczna 200 g
    chrupki typu Kangus około 3 szklanki
Wystaw ocenę:

4.41 (195 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kremówka Ciasto

Ciasto kinder country- bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie

    Białe czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Formę lub tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i układamy pierwszą warstwę herbatników. Mocno schłodzoną kremówkę i serek mascarpone miksujemy na najwyższych obrotach miksera do momentu uzyskania sztywnego kremu ( odlewamy 200 ml kremówki + 250 g mascarpone ). Następnie partiami dodajemy wystudzoną, ale jeszcze płynną białą czekoladę i miksujemy na najniższych obrotach. Wsypujemy 2-2,5 szklanki kangusów, mieszamy łopatką. Białą masę przekładamy na warstwę herbatników, wyrównujemy i wykładamy kolejną warstwę herbatników.
    Mleczne czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ubijamy resztę kremówki ( 150 ml ) na sztywno, dodajemy wystudzoną czekoladę, mieszamy. Na warstwę herbatników przelewamy ciemną masę, wyrównujemy i na wierzch wysypujemy pozostałe kangusy. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 2 godziny.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować