Tarta budyniowa z wiśniami

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Pyszny, lekki deser

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 300 gramów
    - żółtka: 2 sztuki
    - masło: 150 gramów
    - cukier: 7 łyżek
    - budyń waniliowy z cukrem: 2 sztuki
    - mleko: 500 mililitrów
    - wiśnie: 500 gramów
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Desery

Tarta budyniowa z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę zagnieść z margaryną, 3 łyżkami cukru i żółtkami. Ciasto schłodzić, następnie wyłożyć formę i upiec w 180 stopniach przez ok 15 minut. W tym czasie zrobić 2 budynie w 500ml mleka, dodać cukier waniliowy i jeśli budyń nie jest słodzony, to dosłodzić wg uznania. Wiśnie wydrylować, odcisnąć sok. Budyń wyłożyć na podpieczone ciasto, na to dać wiśnie,posypać resztą cukru. Piec ok 15 minut w 180 stopniach. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować