Tarta budyniowa z porzeczkami

4.46 (151 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna i prosta tarta z kremem budyniowym z czerwoną porzeczką. Ciasto jest niezwykle szybkie w przygotowaniu – ale nieziemsko smaczne ponieważ dopełnieniem tarty jest kwaśna czerwona porzeczka.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto
    2 szkl mąki
    125 g masła
    1/3 szkl cukru
    2 jajka

    Masa:

    1 budyń śmietankowy

    400 ml mleka

    4 łyżki cukru

    200 g margaryny

    Dodatkowo:

    400 g czerwonej porzeczki
Wystaw ocenę:

4.46 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Tarta budyniowa z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.
    Do miski dodaj mąkę , jajka, cukier, oraz masło. Wyrabiaj ciasto aż będzię odchodziło od rąk
    2.
    Formę do tarty wyłóż ciastem. Ponakłuwaj je widelcem. Wstaw do zamrażalki na ok. 30 min
    3.
    Po tym czasie podpiecz ciasto w 180 stopniach prze około 30-40 min.
    4. Krem: Zagotować 300 ml mleka z cukrem. Do pozostałego mleka dodać proszek budyniowy i wymieszać go. Dodać go do gotującego mleka i całość mieszać aż do zgęstnienia budyniu. Ostudzić
    5.

    Masło zmiksować . Dodawać do niego stopniowo dobrze ostudzony budyń. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką do rozetek.

    6.

    Porzeczki obrać z szypułek , umyć i osuszyć

    7.

    Spód do tarty wypełnij masą budyniową za pomocą szprycy. Całość udekoruj sporą ilością porzeczki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować