Tarta budyniowa z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie ciasta : Składniki ciasta najpierw siekam na stolnicy , a następnie zagniatam. Gotowe ciasto owijam folią i wkładam na 40 min do lodówki. Schłodzone wałkuję na grubość ok. 1/2 cm i wykładam nim dno i boki natłuszczonej formy. Spód nakłuwam. Piekę ok. 30 min w 180 stopniach do zrumienia . studzę
Masa Budyniowa: Do garnka wlać 1 szklankę mleka . Dodać cukier i cukier waniliowy. Wymieszać i zagotować . W drugim pojemniku połączyć 1 szklankę mleka z mąką pszenną , mąką ziemniaczaną i żółtkami . Dokładnie wymieszać , aby pozbyć się wszystkich grudek. Wlać do gotującego się mleka i przez chwilkę gotować intensywnie mieszając. Gorący budyń nakryć folią i odstawić do ostudzenia. Masło zmiksować . Dodać porcjami zimny budyń dodatkowo : Do dekoracji na wierz położyć brzoskwinie z puszki
Komentarze