Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Łatwa i szybka w przygotowaniu efektowna, pachnąca szczypiorkiem przekąska z szynki i jajek na twardo połączonych z pieczarkami która świetnie sprawdza się na każdej imprezie.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 12 plastrów szynki konserwowej
    8 średnich pieczarek
    5 jajek
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 pęczek szczypiorku
    3 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową 1. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle, a następnie przełożyć do miski.
  • Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową 2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę, a następnie przełożyć do miski z pieczarkami.
  • Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową 3. Do miski z pieczarkami i jajkami dodać majonez, posiekany szczypiorek, doprawić solą, pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać.
  • Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową 4. Pęczek szczypiorku umyć, osuszyć i obciąć do takiej długości żeby po ułożeniu na plasterku szynki z każdej ze strony wystawał około 2cm.
  • Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową 5. Na każdym plasterku szynki ułożyć 3-4 szczypiorki, wyłożyć 2-3 łyżeczki pasty jajeczno - pieczarkowej i zwinąć w rulon. Zwinięty rulon przekroić na pół i wstawić do lodówki. Przekąskę podawać postawioną pionowo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować