Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Łatwa i szybka w przygotowaniu efektowna, pachnąca szczypiorkiem przekąska z szynki i jajek na twardo połączonych z pieczarkami która świetnie sprawdza się na każdej imprezie.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 12 plastrów szynki konserwowej
    8 średnich pieczarek
    5 jajek
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 pęczek szczypiorku
    3 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową 1. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle, a następnie przełożyć do miski.
  • Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową 2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę, a następnie przełożyć do miski z pieczarkami.
  • Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową 3. Do miski z pieczarkami i jajkami dodać majonez, posiekany szczypiorek, doprawić solą, pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać.
  • Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową 4. Pęczek szczypiorku umyć, osuszyć i obciąć do takiej długości żeby po ułożeniu na plasterku szynki z każdej ze strony wystawał około 2cm.
  • Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową 5. Na każdym plasterku szynki ułożyć 3-4 szczypiorki, wyłożyć 2-3 łyżeczki pasty jajeczno - pieczarkowej i zwinąć w rulon. Zwinięty rulon przekroić na pół i wstawić do lodówki. Przekąskę podawać postawioną pionowo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować