Łatwa i szybka w przygotowaniu efektowna, pachnąca szczypiorkiem przekąska z szynki i jajek na twardo połączonych z pieczarkami która świetnie sprawdza się na każdej imprezie.
Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle, a następnie przełożyć do miski.
2.Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę, a następnie przełożyć do miski z pieczarkami.
3.Do miski z pieczarkami i jajkami dodać majonez, posiekany szczypiorek, doprawić solą, pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać.
4.Pęczek szczypiorku umyć, osuszyć i obciąć do takiej długości żeby po ułożeniu na plasterku szynki z każdej ze strony wystawał około 2cm.
5.Na każdym plasterku szynki ułożyć 3-4 szczypiorki, wyłożyć 2-3 łyżeczki pasty jajeczno - pieczarkowej i zwinąć w rulon. Zwinięty rulon przekroić na pół i wstawić do lodówki. Przekąskę podawać postawioną pionowo.
Komentarze