Pomidorowa potrawka z piersią kurczaka i warzywami, świetnie sprawdzi się na obiad lub kolację na ciepło. Lekko pikantna i słodka zarazem, bardzo aromatyczna, a dzięki dodatkowo pysznych warzyw, zdrowa i pożywna.
Szybka potrawka z kurczaka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną w drobną kostkę cebulę. Pierś pokroić na cienkie plastry, oprószyć solą i pieprzem. Dodać do cebuli i krótko podsmażyć z obu stron. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przecier pomidorowy i koncentrat. Doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem. Dodać bazylię oraz roztartą w dłoniach suszoną natkę pietruszki. Poddusić na wolnym ogniu do zredukowania sosu ok. 10 minut. Dodać odsączone i przepłukane warzywa z puszki: białą fasolę, marchewki oraz mieszankę meksykańską. Dusić ok. 5 minut. Potrawkę podawać z ugotowaną kaszą bulgur.
Komentarze