Potrawka z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami

4.48 (157 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną potrawkę z czerwoną papryką. Przygotowana z piersi kurczaka z dodatkiem papryki i pieczarek. Polecam na obiad.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 dag piersi z kurczaka
    1 duża czerwona papryka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1, 5 szklanki wody
    20 dag pieczarek
    3 łyżki oleju
    1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego
    1/3 szklanki zimnej wody
    1 łyżeczka mąki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Potrawka z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami 1. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę.
    Cebulę i czosnek obieramy z łusek i cebulę kroimy w kostkę, czosnek w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę.
    Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojone warzywa i mięso.
    Po kilku minutach przekładamy do garnka z gotującą się wodą.
    Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i przesmażamy, dokładamy do garnka. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę.
    Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, wlewamy wodę z mąką i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować