Szybka napoleonka na biszkoptach

4.67 (3 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Dzisiejsza moja propozycja to szybka napoleonka na biszkoptach. jest to wersja łatwa, a zarazem bardzo smaczna. Ciasto francuskie zostało zastąpione biszkoptami, co skróciło czas przygotowania wypieku. Tak naprawdę mamy tylko do zrobienia krem budyniowy. Dzięki temu mamy szybciej zrobione ciasto. Doskonałe jest do kubka herbaty.

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 750 ml mleka 3,2%
    250 g gotowych biszkoptów
    200 g cukru
    150 g masła
    120 g budyniu waniliowego
    30 g mąki ziemniaczanej
    30 g cukru pudru
    3 żółtka
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Szybka napoleonka na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 500 ml mleka zagotowujemy z cukrem i masłem. W 250 ml rozpuszczamy żółtka, mąkę ziemniaczaną i budynie waniliowe. Do gotującego się mleka dodajemy przygotowaną mieszankę. Gotujemy gęsty budyń. Kwadratową formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Układamy pierwszą warstwę biszkoptów. Wykładamy masę budyniową. Przykrywamy drugą warstwą biszkoptów. Studzimy dwie godziny. Posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować