Szybka napoleonka

4.95 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 35 min
  • Dla 5 osób

Odkąd urodziłam pierwsze dziecko, a dwa lata później drugie, kuchnia stała się miejscem, gdziespędzam większość czasu. Nie mam go jednak zbyt wiele, więc cenię sobie dania w 5 minut.

  • 35 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • ● 4 op. herbatników
    ● 3 szkl. mleka
    ● kostka masła
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● szkl. mąki
    ● 3 jajka
    ● duże op. cukru waniliowego ● cukier puder
Wystaw ocenę:

4.95 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szybka napoleonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szybka napoleonka 1. Dużą blachę wykładamy papierem.
    Układamy połowę herbatników.
  • Szybka napoleonka 2. Część mleka miksujemy
    z mąką i jajkami.
  • Szybka napoleonka 3. Resztę mleka zagotowujemy
    z masłem. Wsypujemy cukry.
    Wlewamy zmiksowaną masę
    i mieszamy, aż zgęstnieje.
  • Szybka napoleonka 4. Gorącą masę wylewamy na
    herbatniki. Przykrywamy drugą
    warstwą ciastek. Napoleonkę
    posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować