Napoleonka na herbatnikach - szybka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Coś szybkiego do popołudniowej kawki..

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Blacha 32×21

    3 jajka
    300gr herbatników
    3 szklanki mleka
    1 margaryna
    1 szklanka mąki
    ¾ szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Napoleonka

Napoleonka na herbatnikach - szybka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blache wykładamy papierem lub folią spożywczą.

    Układamy na blasze połowę herbatniki.

    Połowę mleka mieszamy z jajkami i mąką .

    Z pozostałe mleko zagotowujemy z margaryną i cukrem.

    I dodajemy wymieszaną drugą połowę mleka.

    Mieszamy aż będzie gęsty budyń.

    Gorący budyń wylewamy na herbatniki i przykrywamy drugą warstwą herbatników

    Smacznego.

Porady

Można posypać cukrem pudrem lub polać polewą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować