Napoleonka na krakersach

4.51 (157 ocen)

Szybki sposób na coś słodkiego.

Składniki:

  • 2 opakowania krakersów

    Masa:
    1 litr mleka
    1 szklanka mąki
    Cukier wanilinowy
    2 żółtka
    niepełna szklanka cukru (ok.5/6)
    cukier puder do posypania wierzchu
Wystaw ocenę:

4.51 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Napoleonka

Napoleonka na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na blaszce układamy warstwę krakersów.
    1/2 litra mleka zagotować. Pozostałe mleko rozrobić z mąką i utartymi żółtkami z cukrem. Dalej postępujemy tak jak przy budyniu.
    Gorącą masę wyłożyć na krakersy. Na nią położyć warstwę krakersów.
    Po ostygnięciu ciasta można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować