Szarlotka razowa bez cukru

4.5 (154 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ciasto to chętnie robię, aby utrzymać figurę, a zarazem nie rezygnować z pyszności.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jabłka: 3 sztuki
    - jajka: 2 sztuki
    - oliwa z oliwek: 4 łyżki
    - mleka: 6 łyżek
    - słodzik do wypieków: 3 łyżki
    - mąki razowej: 0.75 szklanki
    - proszku do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - olejek cytrynowy: 0.5 opakowania
    - rodzynek: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka razowa bez cukru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, pokroić w ósemki usuwając gniazda. Formę posmarować mąką i ułożyć cząstki owoców. jajka, mleko, mąkę, oliwę, słodzik i proszek miksować na gładką masę. Ciastem zalać owoce. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować