Syrop dyniowo-cynamonowy

5 (189 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Syrop ma piękny ciemnobursztynowy kolor. Kawa z jego dodatkiem smakuje i pachnie doskonale.
Polecam nie tylko miłośnikom kawy gdyż świetnie sprawdzi się jako dodatek do deserów, naleśników czy lodów.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,3 szkl wody

    1 szkl cukru trzcinowego

    1/2 szkl puree z dyni

    1 łyżeczka cynamonu

    1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

    łyżeczka esencji waniliowej
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Syropy Naleśniki Sosy

Syrop dyniowo-cynamonowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnuszku zagotować wodę z cukrem. Dodać dynię i przyprawy. Gotować na wolnym ogniu nawet kilkanaście minut do zgęstnienia.

    Gorący syrop można przelać do buteleczek czy słoiczków i od razu zakręcić. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować