Surówka z kapusty z ananasem i orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Surówka ma świeży, owocowy smak.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 średniej kapusty
    4 krążki ananasa
    2 garści orzechów włoskich
    1/4 czerwonej cebuli
    Sól i pieprz
    Sos
    2 łyżeczki majonezu lub śmietany
    2 łyżeczki musztardy francuskiej
    1 łyżeczka miodu
    1/2 łyżeczki octu winnego
    kilka łyżek soku z ananasa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty z ananasem i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę siekamy, ananas kroimy na kawałki, orzechy włoskie prażymy na rozgrzanej patelni.
    Cebulę kroimy w piórka.
  • 2. Ze składników na sos mieszamy sos.
    Łączymy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku.
    Surówka najlepiej smakuje po godzinie, gdy smaki się przegryzą.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Czerwona cebula Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować