Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorami, czerwoną cebulą i jabłkiem

4.49 (158 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

smaczna szybka i zdrowa- jako dodatek do drugiego dania najlepsza!!

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jedna średnia kapusta pekińska
    2 średnie jabłka
    2 pomidory malinowe
    1 czerwona cebula
    2 łyzki suszonego koperku
    sól
    pieprz
    3 łyzki majonezu
    1 łyzka jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorami, czerwoną cebulą i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę pekińską płuczemy pod wodą , osuszamy , szatkujemy.
    Pomidory, sparzamy , obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
    Jabłka obieramy ze skórek i scieramy na tarce o duzych oczkach (ewentualnie kroimy w drobną kostkę)
    Cebule obieramy ze skórki i drobno siekamy
    Do dużej miski przekładamy poszatkowana kapuste , dodajemy pokrojone pomidory , posiekana cebulę i jabłka, oraz majonez , jogurt i suszony koperek , przyprawiamy do smaku , mieszamy. Smacznego:)

Porady

suróke mozna schlodzic by smaki sie przegryzły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować