Często jest tak u nas , że zostaja tzw resztki I nikt nie chce ich zjeść , ale w postaci surówki już każdemu smakowało . Oto surówka z ogórka konserwowego I innych dodatków, jest kolorowa zdrowa .
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
5/6 ogurków konserwowych
1 średnia marchew
1 mała czerwona cebula
Biała cześć pora
5 pieczarek marynowanych
Pół papryki czerwonej
3 łyżki posiekanego szczypiorku
3 łyżki oliwy
Sól, pieprz oraz cukier do smaku
Surówka z ogórka konserwowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki konserwowe kroimy w platerki czerwona cebule, obieramy I kroimy w półksiężyce . Marchew obieramy I ścieramy na drobnej tarce . Papryke kroimy w paseczki a por w piórka . Pieczarki takze kroimy w plasterki . Dokładamy posiekany szczypiorejk Wszystkie skladniki przekładamy do miski I doprawiamy do smaku sola , cukrem I pieprzem polewamy oliwa I mieszamy . Podajemy do obiadu .
Gotowe smacznego.
Komentarze