Surówka z ogórka konserwowego

4.9 (158 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Często jest tak u nas , że zostaja tzw resztki I nikt nie chce ich zjeść , ale w postaci surówki już każdemu smakowało . Oto surówka z ogórka konserwowego I innych dodatków, jest kolorowa zdrowa .

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5/6 ogurków konserwowych
    1 średnia marchew
    1 mała czerwona cebula
    Biała cześć pora
    5 pieczarek marynowanych
    Pół papryki czerwonej
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    3 łyżki oliwy
    Sól, pieprz oraz cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.9 (158 ocen)

Surówka z ogórka konserwowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki konserwowe kroimy w platerki czerwona cebule, obieramy I kroimy w półksiężyce . Marchew obieramy I ścieramy na drobnej tarce . Papryke kroimy w paseczki a por w piórka . Pieczarki takze kroimy w plasterki . Dokładamy posiekany szczypiorejk Wszystkie skladniki przekładamy do miski I doprawiamy do smaku sola , cukrem I pieprzem polewamy oliwa I mieszamy . Podajemy do obiadu .
    Gotowe smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona cebula Marchewka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować