Surówka Z Kapusty Kiszonej Mojej Mamy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taką surówkę robiła i robi nadal moja mama, bardzo ją lubię i teraz robię ją w swoim domu :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 200 gr kiszonej kapusty
    1/2 średniej marchewki
    2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2-3 łyżki oliwy/oleju
    1/3 łyżeczki cukru
    szczypta soli, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona Dodatki

Surówka z kapusty kiszonej mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy na drobno nożem.
    2. Marchewkę obieramy i ścieramy na średnich oczkach, dodajemy do kapusty, dodajemy również natkę pietruszki oraz oliwę/olej, solimy, pieprzymy do smaku oraz dodajemy cukier (czasami jak marchew jest bardzo słodka to w ogóle nie daje cukru).

Porady

Ja lubię zrobić surówkę z godz. wcześniej tak aby się przegryzła i była jeszcze smaczniejsza. Surówkę tą najczęściej podaje ze smażona rybką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować