Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka

4.84 (178 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, zdrowa i dostarczająca wielu cennych składników naszemu organizmowi surówka z kapusty kiszonej, którą chyba większość z nas zna.
U mnie w domu bardzo popularna szczególnie w okresie jesienno-zimowym.
Może być fajnym dodatkiem do smażonej ryby w Wigilie, ale nie tylko.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 400-500 g odsączonej kapusty kiszonej,
    1 marchewka,
    1 jabłko,
    1 mała cebula,
    2-3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju,
    cukier, sól, pieprz do smaku według uznania,
Wystaw ocenę:

4.84 (178 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona Dodatki

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odsączamy (jeśli jest bardzo kwaśna możesz ją przepłukać wodą). Następnie drobno kroimy. Obraną marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kapusty. Dodajemy również drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy do smaku oliwą, cukrem, solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Możemy również do środka dodać np. posiekanej natki pietruszki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować