Surówka z kapusty kiszonej i pora

4.48 (199 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna surówka, którą często robię do dań mięsnych.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g kapusty kiszonej
    1/2 pora
    1 jabłko
    1/2 strąka czerwonej papryki
    1 marchewka
    szczypta cukru i soli, pieprz
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.48 (199 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kapusty kiszonej i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekaj, dodaj startą marchew i jabłko.
  • 2. Pora pokrój w półplasterki i dodaj do surówki.
  • 3. Paprykę pokrój w paseczki. Dodaj do pozostałych warzyw.
  • 4. Dodaj cukier, sól i pieprz oraz olej. Dokładnie wymieszaj.

Porady

Do surówki możesz dodać kminek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować