Surówka z kiszonej kapusty do obiadu

5 (142 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny i zdrowy dodatek do drugiego dania.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta kiszona-500 g
    marchewka mała
    cebula
    olej-3-4 łyżki
    cukier -2 łyżeczki
    nasiona kopru lub kminek cały-łyżeczka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Surówka z kiszonej kapusty do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć i poszatkować.
    2.Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić drobną kostkę.
    3.Kapustę wymieszać z marchewką, cebulą i olejem. Dodać cukier, sól i pieprz do smaku. Posypać kminkiem.
    Smacznego.

Porady

Nasiona iak ktoś nie lubi można pominąć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kminek Koper Marchewka Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować