Surówka z kapusty i szczypiorku

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To miała być zwykła surówka z kapusty i marchewki ale okazało się, że nie ma w domu marchewki.... Do kapusty dodałam więc jabłko i szczypiorek i powiem, że surówka wyszła naprawdę pyszna. Jest doskonałym dodatkiem do obiadu ale również będzie nadawała się na drugie śniadanie do pracy. Zamiast majonezu można dodać gęsty jogurt lub śmietanę.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki niedużej białej kapusty

    pęczek szczypiorku

    duże kwaśne jabłko

    łyżka soku z cytryny

    1-2 łyżki majonezu

    1-2 łyżeczki cukru

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kapusty i szczypiorku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać starte jabłko, posiekany szczypiorek i sok z cytryny. Doprawić do smaku cukrem, sola i pieprzem. Wymieszać z majonezem i odstawić do lodówki na godzinę aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować