Śródziemnomorski rosół z taglierini, chilli i pecorino

1 (1 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

ambrozja dla każdego niezmobilizowanego do działania niedzielnego leniucha.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - taglierini: 200 gramów
    - udka z kurczaka: 4 sztuki
    - włoszczyzna na zupę: 1 sztuka
    - chilli: 1 sztuka
    - ziele angielskie: 5 sztuk
    - cebula: 2 sztuki
    - pecorino: 4 łyżki
    - kostka rosołowa warzywna/wołowa: 3 sztuki
    - marchewka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Śródziemnomorski rosół z taglierini, chilli i pecorino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wstawiamy 1,5 l wody na ogień czekamy aż zacznie się gotować po czym dodajemy po kolei . Kostki rosołowe 1 wołową 2 drobiowe,pokrojoną marchewkę ,obraną pietruszkę ,seler, por ,2 całe cebule, udka z kurczaka ,pokrojone w krążki kawałki chilli ,ziele angielskie.
    Gotujemy 30 min przyprawiamy dla smaku solą pieprzem ...
    Między czasie gotujemy taglierini oraz ścieramy do zrobionej z papieru do pieczenia rynienki serek pecorino ,można dodać do niego świeżego pieprzu.
    starty ser wkładamy na 5 min do rozgrzanego piekarnika po to żeby go roztopić .
    gotowy rosół wylewamy na makaron ,podajemy z paluszkami pecorino.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować